Armenie vaccinaties

Inentingen Armenië

welke vaccinaties heb je nodig?

Vertrek je binnenkort naar Armenië? Na het lezen van ons reisadvies over dit land weet je beter hoe je jezelf kunt voorbereiden op jouw reis. Welke specifieke voorzorgsmaatregelen en vaccinaties Armenië vereist, hangt onder meer af van jouw reis en de duur van jouw verblijf in dit land.

Armenië is een bergachtig land in de Zuidelijke Kaukasus. Geografisch gezien behoort het land tot Azië, maar in culturele en historische zin beschouwt het zich als behorend tot Europa en noemt zich (net als Georgië) een Europees land. Armenië heeft een landklimaat met warme zomers en koude winters. In het uiterste zuiden van het land is het subtropisch warm en heeft zelfs de winter aangename temperaturen. In de rest van het land kunnen de temperaturen in de winter dalen tot min 30 graden , zeker in de bergen. In de zomer zijn de temperaturen in de bergen aangenaam, maar het weer kan hier snel omslaan. Op de lager gelegen gebieden in Armenië kunnen de temperaturen in de zomer regelmatig boven de 30 graden Celsius oplopen. Daardoor is de beste reistijd voor het noorden van Armenië het voor- en najaar.

Vaccinaties Armenië: veel voorkomende risico’s

Je kunt in Armenië te maken krijgen met ziektes waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet welke specifieke vaccinaties Armenië vereist. Lees ook onze tips voor op reis. Zo kun je je optimaal beschermen tegen gezondheidsrisico’s van water, voedsel, zon en insecten.

Aanbevolen vaccinaties

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Armenië? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.