Antigua en Barbuda vaccinaties

Inentingen Antigua en Barbuda

welke vaccinaties heb je nodig?

Vertrek je binnenkort naar Antigua en Barbuda? Na het lezen van ons reisadvies over deze eilanden weet je beter hoe je jezelf kunt voorbereiden op jouw reis. Welke specifieke voorzorgsmaatregelen en vaccinaties Antigua en Barbuda vereisen, hangt onder meer af van jouw reis en de duur van jouw verblijf in dit land.

Antigua en Barbuda is een eilandstaat in het oostelijk deel van de Caraïbische Zee, op de grens met de Atlantische Oceaan, bestaande uit de eilanden AntiguaBarbuda en het onbewoonde Redonda. De eilanden maken deel uit van de Bovenwindse Eilanden, die behoren tot de Kleine Antillen. Antigua en Barbuda kennen een tropisch savanneklimaat, met tropische temperaturen gedurende het hele jaar. Voor bezoekers voelt het weer op Antigua en Barbuda meestal aangenaam aan. Het is er altijd warm zonder te heet te worden, het aantal uren zonneschijn is in vergelijking tot andere landen in het Caribisch gebied iets hoger dan gemiddeld en de luchtvochtigheid ligt voor een tropisch klimaat op een relatief laag niveau, waardoor het minder klam en drukkend aanvoelt.

Vaccinaties Antigua en Barbuda: veel voorkomende risico’s

Je kunt op Antigua en Barbuda te maken krijgen met ziektes waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet welke specifieke vaccinaties Antigua en Barbuda vereist. Lees ook onze tips voor op reis. Zo kun je je optimaal beschermen tegen gezondheidsrisico’s van water, voedsel, zon en insecten.

Verplichte vaccinaties

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Aanbevolen vaccinaties en risico's

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je persoonlijk adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Antigua en Barbuda? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.