Inentingen Albanië: welke vaccinaties heb je nodig?

Reis je binnenkort naar Albanië? Wees je dan goed bewust van de risico’s en bereid je goed voor. Er worden voor Albanië inentingen aanbevolen, en in sommige gevallen zijn deze vaccinaties zelfs verplicht. Welke specifieke inentingen Albanië vereist, hangt af van de duur van jouw verblijf in dit onontdekte Balkanland.

Albanië ligt op de westelijke Balkan en grenst aan Montenegro, Kosovo, Macedonië en Griekenland. Het land heeft voor het grootste deel een warm Middellandse Zeeklimaat dat vergelijkbaar is met het klimaat van Kroatië en Griekenland. In de bergen is het koeler, maar nog steeds aangenaam. Albanië vormde lange tijd een uithoek van het Ottomaanse Rijk. Na de Tweede Wereldoorlog ontwikkelde het land zich onder de communistische dictator Hoxha tot een van de meest geïsoleerde plekken van Europa. Ook vandaag de dag is Albanië een van de minst bezochte landen van het Europese continent, maar dat is niet helemaal terecht. Er is namelijk genoeg moois te zien: prachtige stranden, spitse bergen, weidse vlaktes en grote meren, waaronder het meer van Shköder, het meer van Ohrid, het meer van Koman en het Prespameer. Ook zijn er op veel plekken historische overblijfselen van de Grieken en Romeinen te vinden. Hoe jouw reis door Albanië er ook uit gaat zien, houd rekening met infectieziektes die ter plekke kunnen voorkomen. De gezondheidsdeskundigen van KLM Health Services vertellen je graag om welke vaccinaties Albanië vraagt en wat je nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens je verblijf tot het minimum te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Albanië: veel voorkomende risico’s

Je kunt in Albanië ziektes oplopen waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet om welke specifieke inentingen Albanië vraagt.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Tekenencefalitis

In dit land komt (mogelijk) Tekenencefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Gezond op reis naar Albanië: bereid je voor met onze tips

Maak je reis naar Albanië zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247

Vaccinatie voor Albanië inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Albanië regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Albanië? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken