Albanie vaccinaties

Inentingen Albanië

welke vaccinaties heb je nodig?
Reis je binnenkort naar Albanië? Wees je dan goed bewust van de risico’s en bereid je goed voor. Er worden voor Albanië inentingen aanbevolen, en in sommige gevallen zijn deze vaccinaties zelfs verplicht. Na het lezen van ons reisadvies over dit land, weet je beter hoe je jezelf kunt voorbereiden op jouw reis. Welke specifieke voorzorgsmaatregelen en vaccinaties Albanië vereist, hangt onder meer af van jouw reis en van de duur van je verblijf in dit onontdekte Balkanland.

Albanië ligt op de westelijke Balkan en grenst aan Montenegro, Kosovo, Macedonië en Griekenland. Het land heeft voor het grootste deel een warm Middellandse Zeeklimaat dat vergelijkbaar is met het klimaat van Kroatië en Griekenland. In de bergen is het koeler, maar nog steeds aangenaam. Hoe jouw reis door Albanië er ook uit gaat zien, houd rekening met infectieziektes die ter plekke kunnen voorkomen. Wij vertellen je graag om welke vaccinaties Albanië vraagt en wat je nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens je verblijf tot het minimum te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Albanië: veel voorkomende risico’s

Je kunt in Albanië te maken krijgen met ziektes waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet om welke specifieke inentingen Albanië vraagt. Lees ook onze tips voor op reis. Zo kun je je optimaal beschermen tegen gezondheidsrisico’s in dit land van water, voedsel, zon en insecten.

Verplichte vaccinaties

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Aanbevolen vaccinaties

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

In dit land komt (mogelijk) Tekenencefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Albanië? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.