Ambulancevervoer Schipholterrein

Airport Ambulance

De ambulancedienst van Airport Medical Services is 24 uur per dag, 7 dagen per week operationeel in geval van een ongeval of levensbedreigende situatie. De ambulance speelt een essentiƫle rol in de calamiteitenregeling van de Luchthaven Schiphol.

De ambulancedienst levert acute medische zorg en back up op het luchthaventerrein met een, conform de geldende wet- en regelgeving, ingerichte ambulance en personeel dat aan alle landelijke scholingseisen voldoet. De ambulance is een onderdeel van de calamiteitenregeling zoals die geldt op de Luchthaven Schiphol.

Onder calamiteiten wordt verstaan alle zaken die de werkprocessen kunnen verstoren: olielekkages, vliegtuigongevallen, brand, het vrijkomen van gevaarlijke stoffen en passagiers met een hulpvraag op medisch gebied. Passagiers en medewerkers worden vervoerd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis of naar de Eerste Hulp op de Luchthaven Schiphol in vertrekhal 2.

De ambulancedienst zorgt voor Eerste hulp bij ongevallen of levensbedreigende situaties. Daarmee vergroot de ambulancedienst de veiligheid op de Luchthaven Schiphol.