afbeelding spreekuur-1 (1)

Tijdens het spreekuur bij een van onze Travel Clinics geeft onze reizigersverpleegkundige je een persoonlijk en op jouw reis afgestemd advies.

De aan het spreekuur verbonden kosten bestaan afhankelijk van je situatie uit:

  • Consultkosten: een individueel advies afgestemd op jouw persoonlijke situatie
  • Vaccinkosten
  • Vaccinatieboekje
  • Receptkosten voor bijvoorbeeld malariatabletten
  • Reisproducten uit onze winkel

Consultkosten

Deze kosten betaal je voor het advies en de tijd die de reizigersverpleegkundige en/of arts voor je heeft gereserveerd. Deze kosten worden (deels) vergoed door de ziektekostenverzekering, afhankelijk van je polis.

  • Consult: De reizigersverpleegkundige bespreekt je reisdoel, reisbestemming, de duur van je reis,  je vaccinatiestatus (gele boekje), je medische geschiedenis en eventueel medicatiegebruik. Vervolgens wordt er een persoonlijk advies en voorlichting gegeven. Dit consult heeft betrekking op elke nieuwe reis en is altijd persoonlijk, ook als je met meerdere personen tegelijk in de spreekkamer zit.
  • Herhaalconsult: Tijdens een herhaalconsult wordt primair geen advies meer gegeven. Het herhaalconsult is bedoeld voor het geven van een vaccin als vervolg op een, tijdens een eerder consult, afgesproken schema. De kosten hiervan zijn daarom lager dan die van een basis consult. Heb je nog aanvullende vragen naar aanleiding van het eerste consult, dan lichten wij dat vanzelfsprekend toe.
  • Kindconsult: Kinderen vaccineren vindt met veel zorg door onze reizigersverpleegkundige plaats. Er wordt extra tijd besteed om aan je kind uit te leggen wat er gaat gebeuren en waarom dat belangrijk is. Voor kinderen onder de 15 jaar geldt een gereduceerd tarief.
  • Avond-/weekendtoeslag: Wij hanteren een toeslag op doordeweekse dagen na 18.00 uur en in het weekend.

Vaccinkosten

Je betaalt daarnaast voor de vaccinaties die je tijdens je bezoek krijgt. Deze kosten kunnen (deels) vergoed worden door de ziektekostenverzekering, afhankelijk van je polis.

Vaccinatieboekje

Tijdens het spreekuur controleert de reizigersverpleegkundige aan de hand van je gele boekje (vaccinatieboekje) je vaccinatiestatus. Heb je nog geen geel boekje, dan ontvang je deze tegen betaling tijdens het spreekuur. Het gele boekje is een belangrijk (grens)reisdocument naar landen waar Gele Koorts verplicht is. Bewaar het boekje daarom goed en neem het mee tijdens je afspraak bij de Travel Clinic en uiteraard tijdens jouw reis.

Recept

Als je voorgeschreven medicatie nodig hebt voor jouw reis, kunnen wij deze voor je verzorgen in onze Travel Clinic op Schiphol-Centrum. Afhankelijk van de medicatie die nodig is, wordt dit gedaan door een van onze verpleegkundigen of artsen. Net als bij je huisarts ben je verantwoordelijk voor de kosten die worden gemaakt door bijvoorbeeld een malariarecept of een ander recept te verstrekken.