Vakantiebeurs in volle gang, veel aanloop bij KLM Health Services

januari 13, 2017

Na jarenlange afwezigheid is KLM Health Services dit jaar terug op de Vakantiebeurs. Op het speciale ‘NL reist Plein’ in de verre Reizen Hal 3 geeft KLM Health Services samen met partijen als het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de Douane en het GWK advies over veilig en gezond reizen.

Driekwart Nederlanders reist onvoorbereid naar buitenland

Driekwart van de Nederlanders die naar het buitenland reist, doet dat zonder goede voorbereiding. Dat blijkt uit onderzoek dat NBTC-NIPO Research deed in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken. In 2016 maakten Nederlanders bijna 18 miljoen reizen naar het buitenland. NBTC-NIPO concludeert dat 74 procent van de vakantiegangers geen informatie inwint over benodigde reisdocumenten, vaccinaties of de veiligheidssituatie ter plaatse. Daardoor ontstaan volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken steeds vaker problemen.

 

De mug

Het advies en de voorlichting van KLM Health Services tijdens de beurs richt zich vooral op de preventie van insectenbeten en het voorkomen van ziekten als Zika, Chikungunya, Dengue en Malaria. Daarnaast wordt er uitleg gegeven over goede reisvoorbereiding en het belang van verplichte en aanbevolen vaccinaties. Met behulp van een interactieve quiz krijgt de bezoeker de kans om zich te informeren over de mug én ontvangt een gratis flesje DEET muggenspray om goed beschermd op reis te gaan. Ook ontvangen de deelnemers aan de quiz een kortingsbon voor één van de vier Travel Clinics van KLM Health Services.

Vakdag en Consumentendagen

Tijdens de Vakdag afgelopen dinsdag is de beursstand druk bezocht door relaties, oude bekenden en reisorganisaties. Een aantal reisorganisaties bleken zich er niet van bewust dat KLM Health Services ook beschikt over vier Travel Clinics op verschillende locaties in Nederland, met zeer ruime openingstijden.  Vanaf nu nemen ze dit zeker mee naar hun klanten. Op de consumentendagen is het een drukte van belang bij de muggenquiz waar de bezoekers voor in de rij staan.

De Vakantiebeurs is in volle gang en duurt nog tot en met zondag 15 januari. KLM Health Services is te vinden in de Verre Reizen hal 3 op stand C 20. Niet te missen door de levensgrote mug!

 

Maak een afspraak