KLM Health Services geeft advies tijdens de Week van de Werkstress

november 7, 2019

Wist je dat jaarlijks 16% van de beroepsbevolking in Nederland burn out klachten en symptomen ervaart? Dat komt uit op meer dan 1 miljoen van de werkende beroepsbevolking. En wist je dat in 2018 35% van het werkgerelateerde verzuim kwam door stress? Dat zijn 7,2 miljoen verzuimdagen (bron: TNO). En voor de gestressten zijn het heel veel donkere, onrustige en onzekere dagen. Dit behoeft aandacht, en daarom is volgende week de Week van de Werkstress waarin vooral aandacht is voor werkplezier. Ook wij dragen daar graag een steentje aan bij.

Ontspan tegen stress

Tijdens je werk kun je te maken hebben met onregelmatige en hectische roosters, grote verantwoordelijkheden en stressvolle en spannende situaties. Dat levert soms stress en spanning op. Om lichaam en geest tot rust te brengen is het daarom belangrijk om dagelijks te ontspannen, zeker vlak voor het slapen gaan. Hierdoor krijg je meer geestelijke rust, een beter humeur, reageer je minder emotioneel en ben je evenwichtiger. Ontspanning vermindert bovendien angsten en het bevordert je creativiteit en inzicht. Ontspanning heeft ook fysieke voordelen, zoals een verlaagde hartslag, verlaagde bloeddruk, ontspannen spieren en een verlaging van de pijngevoeligheid.

Leer ontspannen tijdens de Week van de Werkstress

Volgende week is het Week van de Werkstress en besteden wij dagelijks aandacht aan ontspanning met informatie en tips, zodat je zonder stress je werk kunt (blijven) doen. Hou daarvoor onze LinkedIn in de gaten.

KLM Health Services helpt met gezond leven, werken en reizen. We zorgen dat mensen fit zijn en blijven en minder snel ziek worden. Fit to explore your world. Daarvoor bieden wij ook workshops aan, waaronder de workshop Haal het beste uit stress

Maak een afspraak