Feestelijke heropening Airport Medical Services

december 1, 2015

Gisteren vond de feestelijke heropening van Airport Medical Services plaats. Als onderdeel van de grote verbouwing op Schiphol heeft de medische dienstverlener het moment aangegrepen om zowel de locatie op Schiphol, de website en het logo volledig te vernieuwen.
heropening airport medical services 2015

Mede namens de aandeelhouders verrichtten Jos Nijhuis ( President & CEO Schiphol Group), Brinio Veldhuijzen van Zanten (algemeen directeur KLM Health Services bv) en Paula Knape (directeur Airport Medical Services) de openingshandeling. Vervolgens maakten de genodigden kennis met de vernieuwde locatie, waaronder de apotheek, Eerste Hulp en Travel Clinic.

Dienstverlening op Schiphol

Paula Knape, directeur Airport Medical Services: ‘Schiphol is een stad op zich waar ruim 65.000 mensen werken en jaarlijks ruim 55 miljoen passagiers reizen. Net als in elke stad zijn goede medische voorzieningen noodzakelijk. Daarbij vereist een bijzondere omgeving als Schiphol specifieke kennis voor de juiste medische zorgverlening. Wij verzorgen 24 uur er dag en 7 dagen per week de medische zorg voor passagiers, werknemers en bezoekers op de luchthaven, zowel voor als achter de douane. Wij ervaren het als heel bijzonder, dat wij in goede samenwerking met zowel Schiphol als KLM deze dienstverlening mogen verzorgen. Na een zeer intensieve verbouwing van 16 maanden, waarbij veel flexibiliteit gevraagd werd van zowel onze medewerkers als onze bezoekers kunnen wij met trots onze nieuwe en ook veel meer herkenbare locatie laten zien’.

Airport Medical Services in cijfers

Consulten Eerste Hulp: 19.750
Ambulanceritten: 2.150
Aantal Ambulances: 3
Medische ondersteuning in de lucht: 350
Medische ondersteuning offshore: 35 olieboorplatforms
Medische kits aan boord: 49.000
Search and Rescue Noordzee per helikopter
Consulten reisadvies en vaccinaties: 19.500
Aantal recepten in Apotheek: 15.000

Over Airport Medical Services

Airport Medical Services biedt 24 uur per dag en 7 dagen per week hoogwaardige medische zorg aan passagiers, werknemers en bezoekers op Schiphol, zowel voor als achter de douane. Een betrokken team van artsen, verpleegkundigen, ambulanceverpleegkundigen en stafmedewerkers zorgt met een Eerste Hulp, Travel Clinic en apotheek voor snelle, persoonlijke en adequate medische dienstverlening. Airport Medical Services is een joint venture van Schiphol Group en KLM Health Services bv.

Maak een afspraak