COVID-19: Maatregelen voor klanten omtrent coronavirus

maart 16, 2020

In de afgelopen dagen heeft de Nederlandse regering diverse maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen hebben consequenties voor onze dienstverlening en vanzelfsprekend nemen wij hierin onze verantwoordelijkheid, zowel in het belang van onze klanten als onze eigen mensen. Hier is een overzicht wat dit concreet betekent voor onze klanten.

De impact van het coronavirus is enorm en de situatie verandert voortdurend. KLM Health Services neemt, zo veel mogelijk in lijn met de algemeen geldende richtlijnen, maatregelen om de noodzakelijke dienstverlening en ondersteuning van onze klant en hun medewerkers uit te kunnen blijven voeren.

Maatregelen

Niet noodzakelijke dienstverlening stellen wij uit tot in ieder geval 28 april 2020. Voor de verschillende dienstverlening die we blijven uitvoeren gaan we over tot de volgende maatregelen.

Verzuim & Reïntegratie

Vanaf vandaag, maandag 16 maart, voeren al onze (bedrijfs)artsen van KLM Health Services zoveel mogelijk telefonische spreekuurconsulten uit. Alleen als blijkt dat een fysiek spreekuur echt nodig is, maken we hiervoor een aparte afspraak. De meeste (bedrijfs)artsen werken in deze periode thuis. We zullen met de cliënten afstemmen waar en wanneer dit fysieke spreekuur kan plaatsvinden. Ook de SMO’s worden telefonisch gedaan.

De spreekuurconsulten die al gepland staan, zetten we zo snel mogelijk om naar een telefonisch spreekuur. Vanmorgen zijn alle (bedrijfs)artsen hierover ingelicht.

Medische keuringen

Functieverplichte keuringen, zoals vliegerkeuringen, aanstellingskeuringen politie, brandweerkeuringen van de veiligheidsregio’s en off shore keuringen gaan wel gewoon door. Dit sluit aan bij de vraag van de overheid waarin zij cruciale beroepen heeft gedefinieerd die de samenleving draaiende houden tijdens de COVID-19 uitbraak.

Eventueel kunnen sommige testen anders worden uitgevoerd om het risico op besmetting van het coronavirus te minimaliseren. Wij vragen om, ook bij de functieverplichte keuringen, alleen die medewerkers in te plannen waarvan de keuring op dit moment echt noodzakelijk is in verband met het uit mogen voeren van de functie.

Alle niet-functieverplichte keuringen schorten we op tot in ieder geval 28 april 2020. Cliënten die reeds ingepland staan krijgen een bericht dat de afspraak verzet zal worden.

Reizigersadvies en –vaccinaties

Met minimale bezetting wordt alleen de hoognodige dienstverlening voortgezet. Kortom voor medewerkers van onze klanten die moeten reizen en waarvoor een reizigersadvies en -vaccinaties nodig zijn, kan dit nog. Maar ook hier het verzoek om alleen de medewerkers te sturen waarvoor het nu echt noodzakelijk is.

Met deze maatregelen blijven we onze klanten ondersteunen zodat hun kernprocessen doorgang kunnen blijven vinden. Mogelijkerwijs zijn er aanvullende maatregelen nodig om onze medewerkers en die van onze klanten optimaal te beschermen bij het uitvoeren van de noodzakelijke dienstverlening. Cliënten worden hierover geïnformeerd bij hun bezoek. Voor onduidelijkheden of twijfelgevallen zijn wij uiteraard bereikbaar. Neem dan contact op met een van onderstaande personen. Wij verzoeken onze klanten om hun medewerkers die het aangaan deze informatie door te geven.

Accountmanagers Health Management Services (Arbo & Verzuim, PMO, Health Checks)

  • Ed Gielliet, egielliet.health@klm.com, 06 239 771 40
  • Olivier van Veen, ovanveen.health@klm.com, 06 386 859 57

Accountmanagers International Health & Travel Services (expatkeuringen, frequent reiziger keuringen, vliegerkeuringen, Travel Clinic)

  • Danny van Altena, dvanaltena.health@klm.com, 06 203 315 55
  • Ed Gielliet, egielliet.health@klm.com, 06 239 771 40
Maak een afspraak