COVID-19: Inperken functieverplichte medische keuringen

maart 24, 2020

Na het beperken van de niet-functieverplichte medische keuringen moet KLM Health Services extra maatregelen treffen. Mede door de aanvullende maatregelen die het kabinet op maandag 23 maart jl. heeft genomen, zal KLM Health Services de dienstverlening verder moeten inperken in de aanpak van het coronavirus. 

Extra maatregelen

Na het opschorten van de niet-functieverplichte keuringen, voeren we vanaf 25 maart ook de functieverplichte keuringen niet meer uit. Deze keuringen worden verplaatst tot nader orde (in ieder geval tot en met 28 april 2020).

Functieverplichte medische keuringen

Functieverplichte keuringen, zoals vliegerkeuringen, aanstellingskeuringen politie, brandweerkeuringen van de veiligheidsregio’s en off shore keuringen gaan per 25 maart niet meer door. Vanuit de overkoepelende instanties (IL&T, Nogepa, NDC) wordt dit tevens ondersteund, bijvoorbeeld met verlenging van de geldigheidsdata van de licenties. Ontwikkelingen houden wij nauwlettend in de gaten om, indien mogelijk, tijdig weer te kunnen keuren.

Alle functieverplichte keuringen schorten we op tot in ieder geval 28 april 2020. Klanten met een afspraak krijgen een bericht dat de afspraak verzet zal worden.

Deze aanvullende maatregelen zijn nodig om onze medewerkers en die van onze klanten te beschermen tegen verdere verspreiding van het coronavirus.

Maak een afspraak