Coronavaccinatie in vaccinatiepaspoort (gele boekje)

juni 10, 2021
Wie zich laat vaccineren tegen het coronavirus, kan sinds maandag 7 juni bij de GGD een stempel of sticker krijgen voor in het gele boekje.
Géén officieel coronavaccinatiebewijs
Bijschrijven in het gele boekje is niet verplicht. Het is niet noodzakelijk om hier een boekje voor aan te schaffen. Het gele boekje (officieel genaamd Internationaal Bewijs van Inenting en Profylaxe) heeft, net als de registratiekaart die je op de vaccinatielocatie krijgt, geen status als officieel vaccinatiebewijs voor COVID-19. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) werkt aan een fraudebestendig vaccinatiebewijs voor álle Nederlanders. Dit is onderdeel van het Digitaal Corona Certificaat (DCC) dat op Europees niveau wordt ontwikkeld. Sommige landen accepteren echter wel het gele boekje als vaccinatiebewijs voor COVID-19.
 
Bijschrijving met terugwerkende kracht
Hoewel een aantekening door de GGD in het gele boekje geen meerwaarde heeft, boven het zelf toevoegen van de registratiekaart aan het boekje, kan deze aantekening desgevraagd ook met terugwerkende kracht worden gekregen bij de GGD waar je eerder bent gevaccineerd. Om te weten hoe en waar je terecht kunt, om deze aantekening alsnog te krijgen, kun je kijken op de website van de regionale GGD waar je eerder gevaccineerd bent. Als je achteraf alsnog een vermelding wilt, dien je wel de registratiekaart mee te nemen. Dit in verband met de controle van het vaccin en het batchnummer. Let op! Je kunt alleen terecht voor een aantekening in het gele boekje als je je vaccinatie ook bij dezelfde GGD hebt verkregen. Daarom kan KLM Health Services je COVID-19 vaccinatie niet bijschrijven in het gele boekje.
 
gele boekjeBoekje kwijt?
Als je je gele boekje van KLM Health Services niet meer hebt, dan kan KLM Health Services een nieuwe voor je maken met bijschrijving van je eerdere vaccinaties, mits die ook door KLM Health Services gegeven zijn. Maak hiervoor eerst online een herhaalafspraak bij een van de Travel Clinics van KLM Health Services. Kies bij bestemming Nederland. in verband met de nog steeds geldende coronaregels en de drukte vanwege corona gerelateerde werkzaamheden heeft spontaan binnenlopen geen nut.
 
Nog geen geel boekje?
Heb je nog nooit een geel boekje gehad, maar wil je wel een (blanco) boekje, dan is deze los verkrijgbaar aan de balie van de winkels van de Travel Clinics van KLM Health Services.
Maak een afspraak