BLOG: Doordraven op Blue Monday

januari 21, 2019

 

Vandaag is het Blue Monday. De dag waarop veel mensen zich treurig en neerslachtig voelen. Ik voel me ook niet echt topfit. Dit is zo’n dag waarop ik het liefst de hele dag binnen blijf. Met een goed boek en een warme chocomelk.

De bedenker van Blue Monday is de Britse psycholoog Cliff Arnall. In 2005 bedacht hij een formule waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich het meest treurig, neerslachtig of weemoedig voelen.

Maar waar komt al die neerslachtigheid vandaan? Best bijzonder toch? Nederland prijkt al jaren bovenaan de lijst van gelukkigste landen. Het zal iets te maken met het feit dat goede voornemens mislukt zijn, vakanties ver weg lijken en het weekend weer ten einde is. Balen dus. Verder lijkt een gebrek aan licht een grote rol te spelen. Het gevolg is chronisch slaaptekort en dus een gebrek aan energie.

Wat moet je nou doen op Blue Monday? Toch maar naar buiten? Uit eigen ervaring weet ik dat hardlopen in deze omstandigheden, over bevroren paden, tussen witte rietkragen en over knisperende velden, mij goed doet. Grote hoeveelheden licht komen op mijn netvlies, een flink portie endorfine bereikt mijn hersenen en mijn spieren zetten bijna 80% van hun energie om in een heerlijke warmte.

Dus ik ga vandaag toch maar naar buiten!  Zeker, ik heb de hardloopschoenen al aan. Even een rondje draven om Blue Monday te verdrijven.
Ook een mooi project op werk kan je energie geven. Ik zelf heb samen met mijn collega’s de afgelopen maanden gewerkt aan Gezondheidsbevordering. Het ontwikkelen en introduceren van onze nieuwe producten geeft mij enorm veel energie. De producten zelf zorgen er ook voor dat jij, je collega of wie dan ook met veel energie aan het werk is. Kijk op onze website bij Gezondheidsbevordering voor meer informatie hier over. 

Hardlopen, werken aan mooie projecten en niet te lang stil staan bij negativiteit dan kom je de deze prachtige Blue Monday wel door.

Maak een afspraak