Apotheek innoveert met nieuwe medische kits voor vliegtuigen

oktober 1, 2019
De apotheek van Airport Medical Services heeft voor aan boord van vliegtuigen een nieuwe medical kit, first aid kit en emergency medical kit ontwikkeld. De nieuwe medische kits zijn compacter, lichter en vooral handzamer. Corendon was enthousiast en heeft de primeur met de eerste first aid kits bestelling. Sinds augustus vliegen zij met deze kits aan boord van hun vloot.

Verbeteringen inhoud van medische kits

Samen met twee artsen van de Eerste Hulp is kritisch naar het assortiment van de kits gekeken en is de inhoud aangepast. Zo is onder andere in de medical kit de astma medicatie gewijzigd naar een Ventolin Aerosol. Voorheen werd altijd gedacht dat deze in de lucht niet goed zou werken. In een studie in Peru, waar dit medicijn is getest in het hooggebergte, bleken deze vermoedens ongegrond. De first aid kit is verder efficiƫnter ingedeeld waardoor er geen loze ruimtes meer zijn. Daarnaast is in gewicht gewonnen door het grote First Aid boek in kleiner formaat uit te voeren.

Verbeteringen materiaal van medisch kits

Uit de analyse van de apotheek kwam naar voren dat ook op de kits zelf winst te behalen viel. Voor de verbetering van de kits hebben zij de uitruktas van de ambulance als inspiratie gebruikt. Als materiaal is gekozen voor een afneembare brandwerende stof wat lichter is dan de hardcase van de huidige kits. Van de drie kits zijn proefmodellen ontwikkelt. Dat Corendon in augustus de eerste first aid kits in gebruik heeft genomen is een mooi resultaat van deze optimalisatieslag. En een mooi voorbeeld van innovatie van de apotheek van Airport Medical Services.

Maak een afspraak