Airport Medical Services kijkt terug op geslaagd KLM Open 2019

september 25, 2019

Van 9 tot en met 15 september jl. vond op de schitterende golfbaan, The International in Badhoevedorp, het 100ste KLM Open Golftoernooi plaats. Een groots spektakel met topgolfers vanuit de hele wereld. Naast KLM als jubilerende hoofdsponsor was ook Airport Medical Services/ KLM Health Service (AMS/KHS) van de partij om dit toernooi van de medische zorg te voorzien.

Veel vraag voor medisch zorg

Dat deze medische faciliteiten geen overbodige luxe zijn, bleek na afloop uit het aantal zorgvragen dat afgehandeld is. Een team van het Nederlands Rode Kruis heeft gedurende deze week meer dan 100 mensen geholpen met divers kleiner leed. Daarnaast was AMS/KHS aanwezig met een team bestaande uit een arts, ambulancebemanning en Eerste Hulp verpleegkundigen. Zij hebben zich gedurende het toernooi ontfermt over de meer ernstige zorgvragen. Dit waren er in vijf dagen tijd bijna 50.

Het glooiende karakter van de baan in combinatie met de drukte en soms het natte gras maakte dat er vooral veel ‘enkel letsel’ was. Er zijn zeventien patiënten gezien met gekneusde enkels en zelfs zeven met een gebroken enkel. Op een goede tweede plek kwamen de insectenbeten. Allen konden adequaat geholpen worden door ons medische team.

Positief over inzet ambulance en Eerste Hulp

Alle collega’s van AMS/KHS kijken positief terug op hun diensten tijdens dit KLM Open 2019. Met enthousiasme en plezier konden ze zonder problemen hun werk uitvoeren vanuit hun hoofdpost bij het clubhuis/ hole 18 en de kleinere post in het Promodorp. Dit straalde ook uit op de patiënten, die hun hulp zeer waardeerden.

Ook de organisatie van KLM Open was positief over de samenwerking. De organisatie gaf AMS/KHS complimenten over onze dienstverlening. We kunnen terugblikken op een geslaagd en succesvol (en zonnig) KLM Open 2019. We hebben tijdens de evaluatie direct aangeboden om ook volgend jaar onze medewerking te verlenen aan het KLM Open 2020.

Maak een afspraak