print-GettyImages-669288612

Inentingen Sint Eustatius

welke vaccinaties heb je nodig?

Vertrek je binnenkort naar Sint Eustatius? Na het lezen van ons reisadvies over dit eiland weet je beter hoe je jezelf kunt voorbereiden op jouw reis. Welke specifieke voorzorgsmaatregelen en vaccinaties Sint Eustatius vereist, hangt onder meer af van jouw reis en de duur van jouw verblijf in dit land.Sint Eustatius is een prachtig eiland gelegen in het Caribisch gebied met een tropisch klimaat. De gemiddelde temperaturen variëren tussen de 25 en 30 graden Celsius. Het eiland ligt buiten de orkaanzone en heeft tijdens het regenseizoen, van september tot december, veel regenval. Je moet je bewust zijn van gezondheidsrisico’s die gepaard gaan met reizen naar tropische gebieden. Het is raadzaam om muggenwerende middelen te gebruiken en beschermende kleding te dragen om het risico op het oplopen van een ziekte zoals dengue, chikungunya of Zika-virus te verkleinen. Drink voldoende water en neem voedselhygiëne in acht om reizigersdiarree te voorkomen.

Ondanks de gezondheidsrisico’s is Sint Eustatius een prachtige bestemming om te verkennen met een rijke geschiedenis, een relaxte sfeer en mooie natuurlijke bezienswaardigheden. Als je meer wilt weten over reizen naar Sint Eustatius kun je terecht op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Vaccinaties Sint Eustatius: veel voorkomende risico’s

Je kunt in Sint Eustatius te maken krijgen met ziektes waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze (tropische) ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet welke specifieke vaccinaties Sint Eustatius vereist. Lees ook onze tips voor op reis. Zo kun je je optimaal beschermen tegen gezondheidsrisico’s van water, voedsel, zon en insecten.

Verplichte vaccinaties

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Aanbevolen vaccinaties en gezondheidsadviezen

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je persoonlijk adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Sint Eustatius? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.