lorenzo-castagnone-S1JVabNkXP0-unsplash

Inentingen San Marino

welke vaccinaties heb je nodig?

Vertrek je binnenkort naar San Marino? Hier lees je welke specifieke voorzorgsmaatregelen nodig zijn voordat je naar deze enclave reist.

San Marino, officieel de Republiek San Marino, is een staat gesitueerd op het Apennijns Schiereiland aan de oostelijke kant van de Apennijnen. Het is een enclave omringd door Italië. Het land is iets groter dan 61 km² en heeft een bevolking van ruim 30.000 inwoners. San Marino is de oudste nog bestaande constitutionele republiek van de wereld.

Reisvoorbereiding San Marino: risico’s

Je kunt in San Marino ook te maken krijgen met ziektes maar enorm ziek ga je er niet van worden. Er worden voor San Marino geen vaccinaties of bijzondere voorzorgsmaatregelen aangeraden. Wel kun je onze tips voor op reis lezen. Zo kun je je bijvoorbeeld optimaal beschermen tegen gezondheidsrisico’s van water, voedsel, zon en insecten.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor San Marino? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.