KLM health services pitcairneilanden

Inentingen Pitcairneilanden (UK)

welke vaccinaties heb je nodig?
Vertrek je binnenkort naar de Pitcairneilanden? Na het lezen van ons reisadvies over dit land weet je beter hoe je jezelf kunt voorbereiden op jouw reis. Welke specifieke vaccinaties en voorzorgsmaatregelen de Pitcairneilanden vereist, hangt af van jouw reis en de duur van jouw verblijf in dit land.

Pitcairneilanden zijn een groep van vijf eilanden halverwege Paaseiland en Tahiti waarvan alleen het hoofdeiland Pitcairn bewoond is. De eilandengroep ligt in de zuidelijke Grote Oceaan aan het oosteinde van de Polynesische eilanden en vormt het enige Britse territorium in die regio. Je kunt op de Pitcairneilanden ziektes oplopen waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste inentingen en voorzorgsmaatregelen kunnen je tegen deze ziektes beschermen.
 

Verplichte vaccinaties

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Aanbevolen vaccinaties

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. In Nederland krijgen de meeste kinderen nu een vaccinatie tegen BMR. Daarom adviseren wij voor sommige reizigers een vaccinatie. Dat advies is afhankelijk van de leeftijd, vaccinaties in het verleden en doorgemaakte ziekten.

Het vaccinatieadvies voor Buiktyfus is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je persoonlijk adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Pitcairneilanden? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.