Reisadvies Inentingen Malediven

Inentingen Malediven

welke vaccinaties heb je nodig?
Reis je af naar de Malediven? Bereid je dan goed voor op mogelijke gezondheidsrisico’s, want er worden voor de Malediven inentingen aangeraden. Welke specifieke vaccinaties je voor de Malediven nodig hebt, is afhankelijk van jouw reisschema: de plekken die je gaat bezoeken en de duur van jouw verblijf op deze prachtige eilandengroep. De verpleegkundigen van KLM Health Services voorzien je van deskundig reisadvies en vertellen je graag welke vaccinaties de Malediven vereisen.

De Malediven of Maldiven is een eilandengroep in de Indische Oceaan die bestaat uit bijna 1200 koraaleilanden. De eilanden hebben een tropisch klimaat, dat wordt beheerst door passaatwinden. De heftigste winden komen voor in oktober, tijdens de overgang van het natte seizoen (vooral juli en augustus zijn nat) en het droge seizoen, dat loopt van december tot april. Hoe jouw vakantie naar de Malediven er ook uit gaat zien, het is belangrijk je goed te beschermen tegen infectieziektes en dengue muggen. Malaria komt niet voor op de Malediven. Vaccinatie tegen gele koorts is vereist indien komend uit of langer dan 12 uur in transit geweest in een land met een hoogrisicogebied.

Verplichte vaccinaties

In dit land komt gele koorts voor. Er is een risico voor reizigers. Vaccinatie wordt aanbevolen. Vaccinatie is mogelijk VERPLICHT als je VANUIT een gele koorts gebied komt. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Aanbevolen vaccinaties en risico's

Het vaccinatieadvies voor Buiktyfus is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je persoonlijk adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Malediven? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.