Inentingen Malediven: welke vaccinaties heb je nodig?

Reis je af naar de Malediven? Bereid je dan goed voor op mogelijke gezondheidsrisico’s, want er worden voor de Malediven inentingen aangeraden. Welke specifieke vaccinaties je voor de Malediven nodig hebt, is afhankelijk van jouw reisschema: de plekken die je gaat bezoeken en de duur van jouw verblijf op deze prachtige eilandengroep. De verpleegkundigen van KLM Health Services voorzien je van deskundig reisadvies en vertellen je graag welke vaccinaties de Malediven vereisen.

De Malediven of Maldiven is een eilandengroep in de Indische Oceaan die bestaat uit bijna 1200 koraaleilanden. De eilanden hebben een tropisch klimaat, dat wordt beheerst door passaatwinden. De heftigste winden komen voor in oktober, tijdens de overgang van het natte seizoen (vooral juli en augustus zijn nat) en het droge seizoen, dat loopt van december tot april. Deze maanden worden dan ook gezien als de beste reistijd voor de Malediven, hoewel de temperatuur met 28 graden het hele jaar door zeer aangenaam is. Wie aan de Malediven denkt, denkt waarschijnlijk meteen aan zon, witte stranden en een azuurblauwe zee. En terecht. De eilanden zijn een populaire bestemming voor relaxvakanties aan het strand, maar ook actieve watersporters als duikers en surfers kunnen hun hart ophalen op deze prachtige atollen. Hoe jouw vakantie naar de Malediven er ook uit gaat zien, het is belangrijk je goed te beschermen tegen infectieziektes en dengue muggen. Malaria komt niet voor op de Malediven. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Malediven: veel voorkomende risico’s

Je kunt op de Malediven (tropische) ziektes oplopen waartegen je normaal niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen jou en jouw kind of baby hiertegen beschermen. Hieronder kun je lezen wat de meest voorkomende gezondheidsrisico’s en ziektes zijn op de Malediven. Zo zie je direct om welke specifieke inentingen de Malediven vragen en welke voorzorgsmaatregelen je nog meer kunt treffen om jouw vakantie gezond en wel door te komen.

Buiktyfus - persoonsgebonden

Het vaccinatieadvies voor Buiktyfus is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar de Malediven: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar de Malediven zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Malediven inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Malediven regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Malediven? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken