Italie

Inentingen Italië

welke vaccinaties heb je nodig?
Ga je op vakantie naar Italië? Tref dan de juiste voorbereidingen, want er worden voor Italië inentingen aangeraden, hoewel deze vaccinaties niet verplicht zijn. Welke specifieke inentingen je voor Italië nodig hebt, is afhankelijk van de plekken die je gaat bezoeken en de duur van jouw verblijf. De verpleegkundigen van KLM Health Services geven je graag reisadvies en vertellen je welke vaccinaties Italië vereist.

Het grootste deel van Italië heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en zachte winters. In het noorden is het kouder dan in het zuiden. Het klimaat is daar enigszins vergelijkbaar met dat in België en Nederland, maar met koudere winters en warmere zomers. In de Alpen en de Apennijnen heerst een pool- of hooggebergteklimaat en valt er vaak sneeuw. Op Sicilië is het nog warmer en valt er minder neerslag. Er komt in Italië geen malaria voor.

Vaccinaties Italië: veel voorkomende risico’s

Vaccinaties kunnen jou en jouw kind of baby weerbaar maken tegen diverse ziektes die in Italië voorkomen. Bekijk hieronder de lijst met de belangrijkste gezondheidsrisico’s en de meest voorkomende ziektes in Italië en lees welke specifieke inentingen Italië van je vraagt.

Aanbevolen vaccinaties

In dit land komt (mogelijk) Tekenencefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Italië? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.