Inentingen Finland: welke vaccinaties heb je nodig?

Ga je binnenkort op vakantie naar Finland? Lees ons reisadvies, dan weet je hoe je jezelf het beste kunt voorbereiden op jouw reis naar Finland. Zo is het belangrijk om te weten dat voor Finland inentingen aanbevolen worden, hoewel vaccinaties voor  Finland niet verplicht zijn. Welke specifieke inentingen Finland vereist, is afhankelijk van de duur van jouw verblijf in ‘het land van duizend meren’.

Finland ligt in Noord-Europa en grenst aan Rusland, Noorwegen, Estland en Zweden. Finland kent een continentaal klimaat met (korte) warme zomers en (lange) koude winters. In het zuiden kan de temperatuur ’s zomers oplopen tot 30 graden, maar Finland staat toch vooral bekend om sneeuw: een groot deel van het land is de helft van het jaar bedekt onder een dikke witte deken. Als je voor sneeuw gaat, zijn februari en maart de beste reistijd. In deze maanden komt de zon weer af en toe kijken en heb je een grotere kans om het spectaculaire Noorderlicht waar te nemen. In de zomer kun je vooral in juni en juli veel muggen tegenkomen, en is augustus de beste reistijd. Finland wordt ‘het land van duizend meren’ genoemd, maar kent er maar liefst 188.000. Deze meren zijn populair onder toeristen, en ideaal om te zeilen, zwemmen en windsurfen. Fins Lapland is een geliefde bestemming voor wintersport en hondensleeën. Dit gebied is ook de plek waar je het poollicht kunt zien. Hoofdstad Helsinki kent vele musea, restaurants, clubs en cafés en is dus een ideale bestemming voor een citytrip. Hoe jouw vakantie in Finland er ook uit gaat zien, houd rekening met ziektes waartegen je niet weerbaar bent. De gezondheidsdeskundigen van KLM Health Services vertellen je graag om welke vaccinaties Finland vraagt en wat je nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens jouw verblijf tot het minimum te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Finland: veel voorkomende risico’s

Je kunt in Finland ziektes oplopen waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet om welke specifieke inentingen Finland vraagt.

Tekenencefalitis

In dit land komt (mogelijk) Tekenencefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Gezond op reis naar Finland: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Finland zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Finland inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Finland regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Finland? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken