Inentingen Fiji: welke vaccinaties heb je nodig?

Heb je een reis geboekt naar Fiji? Op deze pagina vind je reisadvies en lees je meer over het klimaat, de bezienswaardigheden en gezondheidsrisico’s in Fiji. Zo is het goed om te weten dat er voor Fiji inentingen worden aanbevolen, hoewel deze in de meeste gevallen niet verplicht zijn. Vaccinaties voor Fiji zijn alleen verplicht als je uit een gele koorts land komt. Welke inentingen Fiji verder vereist, hangt af van de duur van jouw verblijf in het eilandenrijk.

Fiji bestaat uit 332 eilanden in de Stille Oceaan. De eilanden liggen, tussen de archipels Samoa en Vanuata in, ten oosten van Australië. De grootste en bekendste eilanden van dit land in Oceanië zijn Viti Levu en Vanua Levu. Fiji heeft een tropisch klimaat dat grofweg bestaat uit twee seizoenen. Van november tot en met april is het warm en natter, en van mei tot en met oktober is het iets koeler. Het koele seizoen is dan ook de beste reistijd naar Fiji. Het bergachtige landschap van Fiji wordt gekenmerkt door tropische bebossing. Naast de cultuur van de Polynesische en Melanesische bevolking vind je in Fiji invloeden terug uit India en Europa. De grotendeels onbewoonde eilanden zijn een ideale bestemming voor sportieve reizigers als duikers en snorkelaars, maar dankzij de prachtige stranden en het azuurblauwe water kunnen ook liefhebbers van strandvakanties hun hart ophalen. Ook de steden Suva en Lautoka zijn het bezoeken zeker waard. Maar hoe je jouw reis naar Fiji ook vorm geeft, houd rekening met ziektes. Er komt in Fiji geen malaria voor. De gezondheidsexperts van KLM Health Services kunnen je precies vertellen om welke vaccinaties Fiji vraagt en wat je nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens jouw verblijf te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Fiji: veel voorkomende risico’s

In Fiji kun je ziektes oplopen waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land en lees om welke specifieke vaccinaties Fiji vraagt.

Buiktyfus - persoonsgebonden

Het vaccinatieadvies voor Buiktyfus is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Fiji: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Fiji zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor jouw gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Fiji inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Fiji regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Fiji? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken