Inentingen Cookeilanden: welke vaccinaties heb je nodig?

Vlieg je binnenkort naar de Cookeilanden? Bereid je goed voor op mogelijke risico’s. Er worden voor de Cookeilanden inentingen aanbevolen, al zijn deze vaccinaties meestal niet verplicht. Welke specifieke inentingen je voor de Cookeilanden nodig hebt, hangt af van de duur van jouw verblijf in deze uitgestrekte archipel.

De Cookeilanden zijn een groep van 15 eilanden in de Stille Oceaan, die een vrije associatie vormen met Nieuw-Zeeland. De Cookeilanden kennen een tropisch regenwoudklimaat met het hele jaar door aangename temperaturen en een droger en een nat seizoen. De maanden januari tot en met maart gelden als de beste reistijd naar de Cookeilanden. Dit is de droogste periode, maar ook in deze maanden kun je te maken krijgen met flinke regenbuien. Voor paradijselijke plekjes zit je goed op de Cookeilanden. Denk aan witte stranden met een turkooizen zee, palmbomen, bossen en bergen met spectaculaire uitzichten. De eilanden worden omgeven door koraalriffen en lagunes, waardoor de onderwaterwereld geldt als een waar paradijs voor duikers en snorkelaars. In vergelijking met het nabijgelegen Frans-Polynesië zijn de Cookeilanden goedkoper en minder toeristisch, waardoor je in alle rust van al die prachtige plekjes kunt genieten. De enige stad van de eilanden is Avarua op Rarotonga. In deze stad vind je restaurants, marktjes, winkels en een bruisend nachtleven. Hoe je jouw vakantie op de Cookeilanden ook vorm gaat geven, houd rekening met ziektes en muggen. Er komt op de Cookeilanden dengue voor. De gezondheidsdeskundigen van KLM Health Services vertellen je graag welke vaccinaties de Cookeilanden vereisen en wat je nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens jouw verblijf tot het minimum te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Cookeilanden: veel voorkomende risico’s

Je kunt op de Cookeilanden ziektes oplopen waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet om welke specifieke inentingen de Cookeilanden vragen.

Buiktyfus - persoonsgebonden

Het vaccinatieadvies voor Buiktyfus is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar de Cookeilanden: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar de Cookeilanden zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247

Vaccinatie voor Cookeilanden inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Cookeilanden regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Cookeilanden? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken