Cook eilanden vaccinaties

Inentingen Cookeilanden

welke vaccinaties heb je nodig?
Vertrek je binnenkort naar de Cookeilanden? Na het lezen van ons reisadvies over deze eilanden weet je beter hoe je jezelf kunt voorbereiden op jouw reis. Welke specifieke vaccinaties en voorzorgsmaatregelen de Cookeilanden vereisen, hangt af van jouw reis en de duur van jouw verblijf in dit land.

De Cookeilanden zijn een groep van 15 eilanden in de Stille Oceaan, die een vrije associatie vormen met Nieuw-Zeeland. De Cookeilanden kennen een tropisch regenwoudklimaat met het hele jaar door aangename temperaturen en een droger en een nat seizoen. De maanden januari tot en met maart gelden als de beste reistijd naar de Cookeilanden. Dit is de droogste periode, maar ook in deze maanden kun je te maken krijgen met flinke regenbuien. Hoe je jouw vakantie op de Cookeilanden ook vorm gaat geven, houd rekening met ziektes en muggen. Er komt op de Cookeilanden dengue voor. Wij vertellen je graag welke vaccinaties de Cookeilanden vereisen en wat je nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens jouw verblijf tot het minimum te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Cookeilanden: veel voorkomende risico’s

Je kunt op de Cookeilanden te maken krijgen met ziektes waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet welke specifieke vaccinaties de Cookeilanden vereisen. Lees ook onze tips voor op reis. Zo kun je je optimaal beschermen tegen gezondheidsrisico’s van water, voedsel, zon en insecten.

Aanbevolen vaccinaties en risico's

Het vaccinatieadvies voor Buiktyfus is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je persoonlijk adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Cookeilanden? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.