Inentingen Canarische Eilanden: welke vaccinaties heb je nodig?

Ga je binnenkort naar de Canarische Eilanden? Bereid je dan goed voor. Het is bijvoorbeeld goed om te weten dat voor jouw reis naar de Canarische Eilanden inentingen niet nodig zijn. Op deze pagina vind je nog meer handige informatie over deze schitterende eilandengroep in de Atlantische Oceaan. De Canarische Eilanden horen bij Spanje en liggen ten westen van Marokko. De bekendste eilanden van de archipel zijn Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife, Fuerteventura en La Palma. De eilanden hebben een subtropisch klimaat met slechts kleine veranderingen door het jaar heen. Het hele jaar door heersen er aangename, zomerse temperaturen. De oostelijke eilanden zijn iets droger, en de westelijke iets vochtiger. De eilanden zijn daardoor een geliefde bestemming voor mensen die houden van zon, zee en strand. Maar ook voor wat actievere reizigers is er veel te doen en te zien. De vulkanische oorsprong van de eilanden zorgt voor ruige landschappen en prachtige natuur. Zo heeft Lanzarote spectaculaire grotten en is de tachtig meter hoge rots Roque Nublo hét symbool van Gran Canaria. Verder zijn er op de eilanden vele charmante steden en dorpjes, waaronder de gezellige hoofdsteden Santa Cruz de Tenerife en Las Palmas de Gran Canaria. Hoe jouw vakantie naar Tenerife er ook uit gaat zien, houd rekening met gezondheidsrisico’s. Er worden voor de Canarische Eilanden geen vaccinaties aangeraden, maar de zon kan soms erg fel zijn. Ook waait er soms een verraderlijke woestijnwind. De gezondheidsexperts van KLM Health Services vertellen je graag wat je kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens jouw verblijf te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Canarische Eilanden: veel voorkomende risico’s

Op de Canarische Eilanden komen geen ziektes voor waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent.

Geen aanbevolen vaccinaties

Voor dit land zijn geen extra maatregelen nodig.
Heb je nog vragen? Ga naar ons contactformulier.

Gezond op reis naar de Canarische Eilanden: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar de Canarische Eilanden zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247

Vaccinatie voor Canarische Eilanden inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Canarische Eilanden regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Canarische Eilanden? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online