Apotheek op Schiphol

Apotheek

Medicijnen vergeten? Last minute nog medicijnen nodig?
Je kunt 24 uur per dag terecht bij de apotheek op Schiphol van Airport Medical Services.

Openingstijden en assortiment

Wij hebben een apotheek bij de Eerste Hulp en huisartsenpost in vertrekhal 2 op Luchthaven Schiphol. De apotheek is net als de rest van onze medische dienstverlening 24 uur per dag geopend.

Naast medicijnen op recept heeft de apotheek geneesmiddelen die zonder recept verkrijgbaar zijn. Bijvoorbeeld pijnstillers en middelen tegen verkoudheid, allergie en insectenbeten. Kortom, een assortiment dat is afgestemd op reizigers en werkenden op Schiphol.

Je medicijnen snel en makkelijk beschikbaar op Schiphol

  • Heb je een recept en wil je de medicijnen bij ons ophalen? Breng het recept langs of bestel eenvoudig online. Dit geldt ook voor herhaalrecepten, de anticonceptiepil of EHBO-artikelen.
  • Ben je bij een van onze huisartsen geweest voor een consult? Dan kan je de medicijnen die je nodig hebt direct bij onze apotheek ophalen.
  • Heb je nog geen recept maar denk je wel medicijnen nodig te hebben? Kom dan eerst langs onze huisarts om het te bespreken.

De apotheek declareert de kosten van de (meeste) receptplichtige geneesmiddelen rechtstreeks bij de zorgverzekeraar.

Je kunt op de luchthaven snel en eenvoudig beschikken over medicijnen, ook na behandeling op de Eerste Hulp. Zorg er wel voor dat je tijdig de recepten aanlevert. Zonodig kan je kort voor vertrek je medicijnen ophalen of aanvullen. Zo ga je altijd goed beschermd op reis.

Medicatie mee op reis

Ben je van plan medicatie mee op reis te nemen? Dan adviseren wij u om je medicatie (indien mogelijk) in je handbagage, in de originele verpakkingen mee te nemen. Neem ook altijd een Engelstalig medicatiepaspoort van je  apotheek mee op reis. Hiermee kun je in het buitenland altijd duidelijk maken welke medicatie je precies gebruikt. Raadpleeg de website van het CAK als je medicatie hebt die onder de opiatenwetgeving valt.

Alle apotheekgegevens op een rij