Gele koorts vaccinatie weer beschikbaar bij de Travel Clinics van KLM Health Services

February 1, 2022

Er kunnen weer afspraken gemaakt worden bij de Travel Clinics van KLM Health Services voor een gele koorts vaccinatie. Vanwege een landelijk tekort aan het gele koorts vaccin was het eerder niet mogelijk om hier een afspraak voor te maken. We zijn blij te kunnen melden dat het vaccin bij ons weer beschikbaar is.

Waar komt gele koorts voor?

Het komt in de tropische gebieden van Afrika en Zuid-Amerika voor, zowel in de steden, als daarbuiten (regenwoud). 

Hoe voorkom je gele koorts?

Vaccinatie is de enige manier om volledig tegen gele koorts beschermd te zijn. De vaccinatie geeft in de meeste gevallen een levenslange bescherming. De bescherming gaat 10 dagen na de inenting in. Het vaccin mag aan kinderen worden toegediend. 

Verscherpte controle

Diverse landen stellen een vaccinatie verplicht, ook na een tussenstop in een land waar gele koorts voorkomt. Let hier goed op!
Om problemen aan de grens te voorkomen: controleer hier wat de actuele status van het gele koorts advies per land is. In onze Travel Clinics krijg je ook meer informatie.

Het is verstandig om dit ruim voor vertrek te controleren: sommige landen hanteren een termijn van 10 dagen ná vaccinatie voordat je toegang tot het land gegeven wordt. Last minute vaccineren heeft dan geen zin.

Meer weten?

Lees alles over gele koorts

Make an appointment