chevron_left Medische keuringen

Leefstijlgerichte keuringen

Leefstijlgerichte keuringen

Gezondheidscheck voor executives
null

Leefstijlgerichte keuringen zijn belangrijk omdat ze bijdragen aan het behoud van een goede gezondheid. Door regelmatig onderzoek te laten doen, kunnen gezondheidsproblemen in een vroeg stadium worden opgespoord en behandeld. Daarnaast kunnen leefstijlgerichte keuringen mensen bewust maken van hun eigen leefstijl en hen motiveren om gezonder te leven. Een gezonde leefstijl draagt tenslotte bij aan het voorkomen van verschillende ziekten en aandoeningen.

Leefstijlgerichte keuringen zoals de executive keuring of health check-up zijn vrijwillig. Je kunt deze keuringen jaarlijks laten uitvoeren, waar onderzocht wordt hoe het met jouw gezondheid gesteld is.

Voor sommige werkgevers is het aanbieden van leefstijlgerichte keuringen, zoals het PMO of PAGO, verplicht. In deze gevallen is het voor het uitvoeren van verschillende functies van cruciaal belang dat medewerkers werken in een veilige en gezonde omgeving. Een leefstijlgerichte keuring geeft je inzichten in risico’s die medewerkers lopen, zodat je hiernaar kan handelen.

Het belangrijkste verschil met beroepsgerelateerde of medische keuringen is dat het voor medewerkers niet verplicht is om aan een leefstijlgerichte keuring deel te nemen. Bij een medische keuring is deelname wél verplicht. Hierop is één uitzondering: medewerkers zijn alleen verplicht om deel te nemen aan het PAGO, wanneer dit in de CAO is opgenomen. Dit geldt voor specifieke functies waar de risico’s groot zijn, zoals de bouw, luchtvaart en politie.

Voor welke leefstijlgerichte keuringen kun je bij ons terecht?

In het menu vind je een overzicht van de leefstijlgerichte keuringen die wij uitvoeren.