Retourneren

Controleer direct wanneer je jouw bestelling ontvangt of je ook daadwerkelijk de door jou bestelde artikelen hebt ontvangen. Als er iets niet klopt met de bestelling die je hebt ontvangen of (een deel van) jouw bestelling is beschadigd, neem dan direct contact op met onze klantenservice. Wij zullen je dan adviseren wat te doen en je helpen het probleem op te lossen.

Artikelen die ogenschijnlijk gebreken vertonen dienen binnen veertien (14) dagen geretourneerd te worden, inclusief originele pakbon en factuur. De artikelen zijn verzegeld en zullen alleen voor retournering in aanmerking komen, wanneer de originele verzegeling niet aangebroken is. Bij producten die beschadigd zijn of gebruikssporen vertonen behouden wij ons het recht de retour te weigeren of de schade in rekening te brengen.

Wanneer je een klacht of retourzending hebt of je wilt je op jouw herroepingsrecht beroepen, dan dien je eerst contact op te nemen met onze klantenservice, zij zullen de desbetreffende klacht, retour of herroeping behandelen. en aangeven hoe dit verder afgehandeld zal worden.

Retourneren is alleen mogelijk na het aanmelden van een retourzending. Je kunt alleen daadwerkelijk gebruikmaken van het herroepingsrecht indien de betreffende goederen compleet, onbeschadigd, ongebruikt zijn en in de originele verpakking geretourneerd worden.

Na het ontbinden van de overeenkomst binnen veertien (14) dagen dien je wel zelf de kosten van en het risico voor het retour zenden van de producten dragen. Hiermee wordt de koopovereenkomst herroepen. Dit is conform de EG richtlijn van 20 mei 1997. De betaalde aankoopprijs exclusief bezorgkosten zal dan gecrediteerd worden na ontvangst van de goederen in ongeschonden staat. Bezorgkosten worden niet geretourneerd. Ongefrankeerde of rembourszendingen worden NIMMER in ontvangst genomen.

Retouren balie: Wij hebben geen retouren balie, alles wordt uitsluitend afgehandeld via onze klantenservice.

Retouradres

TravelSafe
t.a.v. Afdeling webshop retouren
Postbus 131
3640 AC Mijdrecht