Bestellen en betalen

Betaalmogelijkheden

Bestellingen die je doet in onze webshop dienen altijd vooraf te worden betaald. Tijdens de bestelprocedure kom je vanzelf terecht bij het onderdeel betalen. Hier kun je door middel van iDEAL betalen.

iDEAL

Betalingen via iDEAL zijn alleen mogelijk voor bestellingen binnen Nederland. Bij deze methode kun je direct tijdens de bestelprocedure de betaling afhandelen met jouw eigen bank. Je rekent af in je eigen vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van jouw eigen bank. Maak je al gebruik van telebankieren, dan kun je direct gebruik maken van iDEAL.

Bezorging

Levertijd en bezorging

De meeste producten uit ons assortiment heb je binnen twee tot vier werkdagen in huis. Genoemde levertijd is na ontvangst betaling en voor levering binnen Nederland. Op deze webshop kun je uitsluitend een afleveradres binnen Nederland opgeven. Deze genoemde levertijd geldt als een indicatie en nimmer als fatale termijn.

Vrijwel al onze producten zijn direct uit eigen voorraad leverbaar. Wanneer je meerdere producten in een keer bestelt doen wij ons best om, indien mogelijk, alles in een keer bij je te laten bezorgen. De levertijd van jouw gehele bestelling wordt in dat geval gelijk aan die van het product met de langste levertijd.

Bij ontvangst van je betaling krijg je per e-mail bericht en wordt je bestelling vervolgens binnen 2 tot 4 werkdagen bij  je thuisbezorgd, indien alle producten op voorraad zijn.

Het pakket online volgen

Met de verzendbarcode kun je jouw bestelling volgen op de website van onze vervoerder (Selektvracht). Je vindt deze code in de verzendbevestiging, die wij per e-mail naar je toezenden. Foutmeldingen op de website van selektvracht kunnen wij helaas niet verhelpen en derhalve zijn wij daar niet aansprakelijk voor.

Wij bieden geen mogelijkheid om artikelen via internet te bestellen en deze in een winkel /afhaalpunt af te halen.  

Ontvangst

Controleer direct wanneer je jouw bestelling ontvangt of je ook daadwerkelijk de door jou bestelde artikelen hebt ontvangen. Als er iets niet klopt met de bestelling die je hebt ontvangen of (een deel van) jouw bestelling is beschadigd, neem dan direct contact op met onze klantenservice. Wij zullen je dan adviseren wat te doen en je helpen het probleem op te lossen!