CBG schorst vergunning twee malariamedicijnen

juli 25, 2016

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) heeft vandaag besloten om de vergunning van twee malariamedicijnen te schorsen. Er zijn geen aanwijzingen dat er met de werkzaamheid en veiligheid van deze producten zelf iets mis is. Het CBG neemt deze maatregel omdat het onderzoek naar de gelijkwaardigheid van deze medicijnen bij de vergunningaanvraag niet volgens de regels is uitgevoerd. Op verzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) worden de malariamedicijnen teruggehaald bij groothandels en apotheken.

 

Malariamedicijnen bij KLM Health Services en Airport Medical Services
KLM Health Services verstrekt malariamedicijnen aan KLM-medewerkers en bezoekers van de Travel Clinic via de apotheek van Airport Medical Services.
De genoemde malariamedicijnen zijn niet uitgegeven aan volwassenen.
De bedoelde medicijnen Atovaquon/Proguanil HCl Teva 62,5 mg/25 mg zijn wel uitgegeven aan kinderen. Indien u deze medicatie voor uw kinderen van ons hebt gekregen, volg dan de richtlijnen van IGZ.

Advies aan gebruikers
Volg de richtlijnen van het IGZ en maak altijd de medicijnkuur af. Lees verder de bijsluiter.
Maakt u zich toch zorgen en bent u klant van KLM Health Services en Airport Medical Services, dan kunt u ons uw vragen mailen: travelclinic@klm.com.

Meer informatie
Vragen en antwoorden
Nieuwsbericht op site IGZ
EMA