“Help! Wat moet ik met al dat lekkere eten tijdens de Paasdagen?” [BLOG]

april 19, 2019
Alleen maar acties en reclames om zoveel mogelijk eten in huis te halen voor Pasen. Naast de traditionele paasstollen, chocolade paashazen en paaseitjes ‘moeten’ we uitgebreid ontbijten, lunchen en dineren. En dan heb ik het nog niet eens gehad over alle snacks tussendoor. Lekker natuurlijk, maar misschien vraag je je ook af hoe je deze dagen nou op een gezonde, leuke manier door kunt brengen? Daarvoor geef ik een paar tips weg.

Een aantal voedingstips

  1. Bedenk van tevoren wat je wel/niet wil eten. Laat je niet verleiden door alles wat langs komt. De voedingsindustrie is maar op ding uit: zoveel mogelijk verkopen.
  2. Als je iets eet, neem er dan ook de tijd voor. Geniet en proef! Stop niet alles automatisch in je mond, maar vraag je af of dit echt de moeite van het eten waard is.
  3. Sla geen maaltijden over, want dan bestaat de neiging je te buiten te gaan aan alle borrelhappen en aan elk paaseitje dat langskomt.
  4. Ga lekker naar buiten, kom in beweging door te wandelen of fietsen.
  5. Ga iets doen waar je blij van wordt!

Het belangrijkste is dat je deze dagen niet ineens van alles anders gaat doen. Een gezonde leefstijl is voor elke dag; gezond, lekker voedzaam eten en drinken. Een goede nachtrust, dagelijks bewegen, naar buiten, leuke ontspannende dingen te doen, eventueel samen met anderen.

Geen stress

Kortom geen stress over wat je wel of niet mag/moet eten, want dat werkt alleen maar averechts. En dan bestaat het gevaar dat je je deze dagen helemaal te buiten gaat en vervolgens alleen maar gaat kauwen op een blaadje sla of een wortel die voor de (paas)hazen bedoeld zijn. Het gaat om balans! En voordat je iets in je mond stopt, bedenk dan dat je alles mag eten wat je wilt, maar wil je alles eten wat je mag”? Iets om over na te denken. Ik wens jullie een ontspannen, goede Pasen toe.

Karen van den Brink leefstijlcoachKaren van den Brink, is werkzaam als leefstijlcoach-en trainer bij KLM Health Services. Ze coacht medewerkers van diverse organisaties naar gezonder gedrag.

De belangrijkste knelpunten waar ze mensen bij begeleidt, zijn stress, slaap en energiegebrek, beweging en voeding. Oplossingen en gezonder gedrag, niet voor even maar voor het leven. Dit doet ze door mensen zelf de regie te laten nemen en kleine stappen te laten zetten in dagelijks terugkerende gewoontes. Met als resultaat dat men zich fitter en energieker voelt. Meer in balans en minder stress ervaart.

Naast coaching, geeft Karen ook workshops op het gebied van voeding, slaap, bewegen, stress en ontspanning. Ze is 15 jaar werkzaam geweest in het onderwijs en is naast coach ook gewichtsconsulent en mindfulnesstrainer.