Inentingen Cuba: welke vaccinaties heb je nodig?

Ga je naar Cuba? Dan is belangrijk dat je de juiste voorbereidingen treft. Voor Cuba worden namelijk inentingen aangeraden. Deze vaccinaties zijn niet verplicht, maar kunnen je wel behoeden voor vervelende ziektes. Welke vaccinaties je nodig hebt hangt af van de tijd die je op Cuba gaat doorbrengen. Sommige inentingen worden voor elke verblijfsduur geadviseerd, terwijl andere vaccinaties alleen nodig zijn als je langere tijd op het Caribische eiland verblijft. De verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen je graag welke inentingen Cuba vereist en hoe je gezond van Cuba kunt genieten.

Cuba ligt in het Caribisch Gebied en heeft een heerlijk tropisch klimaat. De temperaturen liggen gedurende het hele jaar tussen de 25 en 34 graden en het is er dus heel goed toeven voor mensen die houden van zon, zee en strand. Maar naast paradijselijke witte stranden heeft Cuba nog veel meer te bieden: van de bruisende hoofdstad Havana tot het koloniale stadje Trinidad en van de spectaculaire kalkstenen rotsen van Vinales tot de plantages waar de tabak voor Cuba’s wereldberoemde sigaren wordt verbouwd. Naast de infectieziektes die op  Cuba voorkomen kunnen de sterke zon en (dengue) muggen een risico vormen voor je gezondheid. Malaria komt op Cuba niet voor. Maak hier meteen een afspraak met een verpleegkundige.

Vaccinaties Cuba: de meest voorkomende risico’s

In Cuba komen diverse (tropische) ziektes voor waartegen je waarschijnlijk niet bestand bent. Vaccinaties kunnen je wel tegen deze ziektes beschermen. Hieronder vind je een lijst met de meest voorkomende ziektes en andere gezondheidsrisico’s in Cuba. Zo zie je direct welke voorzorgsmaatregelen je kunt treffen en om welke specifieke inentingen Cuba vraagt.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Cuba: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Cuba zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Cuba inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Cuba regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Cuba? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken