Veelgestelde vragen pilot vlucht met coronatest

Van Atlanta naar Amsterdam

Ga naar de website van KLM voor meer vragen en antwoorden over de pilot vlucht met coronatesten.

 • Wat is een vlucht met coronatests? Samen met Delta Air Lines introduceren we vluchten met coronatests (enkele reis) van Atlanta naar Amsterdam. Door het uitgebreide COVID-19 testprogramma hoeft u bij aankomst in Amsterdam niet in quarantaine te gaan als u negatief test.
 • Wat houdt het COVID-19 testprogramma voor deze vluchten in? Als u negatief test voor alle 3 de tests in dit programma, hoeft u bij aankomst in Amsterdam niet in quarantaine te gaan.
 • Bereid u voor op uw vlucht 5 dagen voor uw geplande aankomst op Amsterdam Airport Schiphol moet u een COVID-19 PCR-test ondergaan. Deze test is voor eigen rekening. Om in te checken voor uw vlucht, moet u een negatief testresultaat overleggen.
 • Voordat u aan boord gaat in Atlanta Voordat u aan boord gaat van Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport, wordt u zonder extra kosten naar een sneltestruimte geleid voor een temperatuurscreening en een snelle COVID-19-antigeentest. Een negatief resultaat van de snelle antigeentest is vereist om aan boord van de vlucht te gaan.
 • Tijdens uw vlucht De veiligheid en gezondheid van onze passagiers en ons personeel blijven onze eerste prioriteit. Samen met Delta Air Lines hebben we meerdere maatregelen genomen om uw veiligheid en welzijn te waarborgen, zoals verbeterde ontsmetting van het hele vliegtuig.
 • Bij aankomst in Amsterdam Bij aankomst op Amsterdam Airport Schiphol moet u zonder extra kosten opnieuw een COVID-19 PCR-test ondergaan. U moet in quarantaine gaan tot u de resultaten heeft ontvangen. Als uw resultaten negatief zijn, kunt u uw quarantaine beĆ«indigen. Als uw resultaten positief zijn, moet u de richtlijnen van de Nederlandse overheid volgen.
 • Wat als een van mijn testresultaten positief is? Als u op enig moment tijdens dit proces positief test op COVID-19, moet u de richtlijnen en voorschriften volgen van het land waarin u zich op dat moment bevindt. U vindt deze richtlijnen en voorschriften op de websites van de Nederlandse en Amerikaanse overheid.
 • Volgen alle vluchten van Atlanta naar Amsterdam dit proces? Niet alle vluchten zijn onderdeel van deze pilot. Er zijn 4 vluchten met coronatests (enkele reis) per week.
  • Elke maandag en woensdag vertrekt vlucht KL0632 om 22:10 lokale tijd vanuit Atlanta. Deze vlucht landt de volgende dag om 12:10 lokale tijd in Amsterdam, en is uitgevoerd door KLM.
  • Elke dinsdag en vrijdag vertrekt vlucht DL0076 om 21:55 lokale tijd vanuit Atlanta. Deze vlucht landt de volgende dag om 11:50 lokale tijd in Amsterdam, en is uitgevoerd door Delta.

Ga naar de website van KLM voor meer vragen en antwoorden over de pilot vlucht met coronatesten.